Австралийската топ манекенка Миранда Кер несъмнено ще подобри седмото си място в класацията на сп. "Форбс" за най-високо платени модели, след като стана новото лице на модната марка Манго.

Красивата австралийка с бебешко лице ще бъде лицето на испанската марка в рекламната кампания за сезон пролет-лято 2013, заменяйки Кейт Мос.

"Манго е марката, която обичам. Винаги намирам идеалната дреха за всеки повод", заяви Миранда в съобщение след обявяването на сътрудничеството.

Манекенката, която вече е майка на син, започна кариерата си на модел на 13-годишна възраст и стана световно известна като ангел на Виктория Сикретс през 2006 г. Тя вече е заснела дебютната си фотосесия за Манго в Ню Йорк с модните фотографи Инес ван Ламсверде и Виноод Матадин.

Кейт Мос беше лице на Манго в последните три сезона, като работи по рекламните фотосесии и придружаващите ги видеа с Тери Ричардсън.

Преди това лица на марката бяха актрисите Скарлет Йохансон, Пенелопе Крус и Даян Крюгер, както и супермоделите Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл и Клаудия Шифър.

Миналата седмица марката съобщи, че приятелят на Кайли Миноуг Андрес Веленкосо става лице на линията й H.E by Mango. Той заменя футболиста на Барселона Жерард Пике, пише БГНЕС.