Николай Михайлов все по-често е свързван с трансфер във водещ европейски отбор.

Вратарят на националния отбор и Твенте коментира пред bTV здравословното си състояние в момента, какво се случва в Еншеде, откъдето е Твенте, както и възможността да си тръгне от "Де Гролш Весте" в посока Ливърпул.

"След като се контузих и преминах първоначалните прегледи у нас, заминах за Холандия. Там се видях с клубния доктор на Твенте, след което отидох в Барселона, където се подложих на специални процедури. Оказа се, че, за щастие, имам само изместване на менискуса, а не скъсване, както и леко разтежение на връзката, заради което усещам болки в крака. Дадоха ми предписания какво да правя, като се надявам, че до 20 дни ще мога да се върна към тренировките.

При всички положения няма да форсирам завръщането си на терена, тъй като искам да се възстановя възможно най-добре. Здравето ми е най-важно. Следващата седмица ще се подложа на нови изследвания и е твърде възможно да се поява в игра за последните срещи на Твенте през тази година“, сподели вратарят.

"В момента най-важното е да съм жив и здрав, тъй като през тази година имах доста здравословни проблеми. Стане ли това, следващата крачка – трансфер в голям отбор, ще бъде въпрос на време. Сега обаче е рано да говорим на тази тема. Дори съм забранил на мениджъра ми Лъчезар Танев да ми говори за интерес от който и да е клуб. Има ли реална оферта на масата, тогава ще говорим. При всички положения трансфер преди лятото е невъзможен. Твенте ми даде твърде много и аз искам да си тръгна като шампион на Холандия.

Колкото до интереса от страна на Ливърпул – такъв винаги може да има, аз мога да ви кажа, че сигурно 10-15 клуба се интересуват от мен, но дотук. Когато дойде време за реална оферта, остават не повече от 4-5 от тях. А и може би тази сума от 4-5 млн. евро плаши някои от отборите. Не бързам да правя трансфер. Дори и да остана на „Де Гролш Весте“ ще се чувствам много добре, защото Твенте е моето семейство“, завърши Михайлов.