Глория заяви, че младата армия от попфолк певици, която в последно време атакува фолк сцената, не я притеснява изобщо.

Звездата на "Пайнер" е категорична, че няма как някой да я измести, дори и да се опитват да й подражават."Защо трябва да ме притеснява. Всеки си има индивидуалност и идентичност. От нищо не се притеснявам, защото не всеки може да е Глория. Опитват се, но просто не се получава" - каза тя пред TV7, цитират от signal.bg.

Певицата е сред най-актуалните имена в попфолка вече 18 години и познава в детайли както различните течения в най-комерсиалния жанр, така и музикалния вкус на публиката. Тя е сред малкото безкомпромисни изпълнители и затова феновете й се отплащат с изключителна вярност.

"Вече е нарицателно да те оприличават и да те слагат в рамки, не си падам по това. Не си падам и по кючеците, които в момента вървят, тези мазни кючеци, малко е вулгарно и е грубо, обаче си е самата истина и няма какво да се лъжем. Стремя се да правя хубава, динамична музика, с хубави текстове, с хубави ритми и не обичам да ме поставят в някакви клишета и рамки. Просто съм си Глория! Изпълнявам и пея моите песни, моя си стил" - обясни изпълнителката.

Фолк звездата е спокойна и за избора на своята дъщеря Симона, която със сигурност поема по майчиния път. "Дъщеря ми също знае много добре какво прави. Следва си своите идеи, своите цели, всява респект, може би го е наследила по някакъв начин от мен" - каза тя и допълни още:

"На мен никога например не са ми поръчвали да изпея "Тез червени домати" или пък нещо друго, няма как да се случи. Хората си искат от мен моите песни, това, което аз си правя. Харесват ми някои сръбски, някои гръцки неща, все пак сме на Балканите. Не бива чак толкова много да плюем попфолка, защото наистина има и качествена музика".