До какво ще доведат скандалите около избора на нов патриарх питат водещите на ''Срещу новините'' и ... хоп, отговорът тази събота, 17 ноември, само по БНТ1.

Касьо Лунгов и Играта ще заформят дискусия за кого са изгодни разприте в синода. Заедно с гостите си Костадин Нушев, преподавател по нравствено богословие към Софийския университет и режисьора Стилиян Иванов, водещите ще умуват  християнско ли е духовници да се държат по този начин, трябва ли народът сам да избере глава на църквата и уместно ли е скандалният митрополит Кирил да наследи покойния патриарх Максим.

Веднага след  дискусията в студиото на ''Срещу новините'' ще влезе кадифеният глас на България - Мария Илиева.  Поп-певицата се завърна наскоро от Париж, където записа парче с латино звездата Тини Карейра. Мария има какво да разкаже и за предстоящата премиера на нов български филм с нейно участие.

След като през изминалата седмица цяла България забрави за политика и икономика, интересувайки се единствено от рекордния джакпот, в  неделното си издание ''Срещу новините'' ще разисква дали късмет или умения са нужни, за да спечелим шестица от тотото. На 18 ноември Косьо Лунгов и Играта ще разсъждават каква трябва да бъде стратегията ни, когато пускаме фиш и как да похарчим печалбата след това.

За дискусията в студиото на предаването ще гостуват Банчо Банев - финансов експерт, Цветан Николов - водещ на излъчваните по БНТ тиражи на тотализатора и Цветанка Рангелова – нумеролог.

С тежки рими, директно от Варна в студиото ще връхлети популярният рапър 100 Кила, който ще разкаже какво ново му се случва, за съвместния лейбъл с култовите ''Ъпсурт'' и други пикантерии около нашумелия му в последно време образ.

Гледайте ''Срещу новините'' всяка събота и неделя от 19 часа, само по БНТ1!