Любен Дилов-син заяви в сутрешния блок на Нова тв, че шоуто е велико и че се доближава до пиесата на Жан-Пол Сартр „При закрити врати”, която формулира основното изречение на екзистенциализма – „адът – това са другите”.

Водещият допълни, че Съквартирантите си създават ту ад, ту рай в Къщата.

Относно „ябълката на раздора” – Къци, Любен Дилов-син заяви, че той живее в постоянна мания за преследване, в световния еврейски заговор, който е насочен лично срещу него и допълни, че след Гърция Къци най-много е пострадал от световната икономическа криза.

Според обаче Любен Дилов-син критикува толкова остро Къци поради лични причини. 

Журналистката отбеляза, че е много е лесно да опонираш на по-слабия и даде пример с това, че единствено Люси се опита да спре пияния самбист Благой. Тя допълни още, че симпатизантите на Багата няма да бъдат отблъснати от агресивното му поведение, защото „на българина дай му да яде, да пие и да се зъби на тирана”.

„Фънки притежава и една огромна слабост и комплексарщина освен чувството за самоирония. Той предпочита да не излиза срещу вятъра, а да плюе заедно с вятъра”, на мнение е Соня Колтуклиева.

От своя страна, Любен Дилов-син бе категоричен, че независимо от това кой ще бъде победител в шоуто, форумите ще се напълнят със страшни плювни „по собствения ни избор”.

„Ние сме уникални – страхуваме се от избора. Голямата поука е, че човек трябва да носи отговорност за избора си”, заключи Дилов-син.

На въпроса кой ще бъде големият победител в шоуто, Любен Дилов-син посочи Орлин. За второто място обаче битката ще е голяма. Според водещия за него ще се борят Багата и Никол.

Соня Колтуклиева също сподели, че се надява победителят в шоуто да е Орлин, което е „лъчезарен, смислен и гъвкав”.