Познатият като Дани от „Стъклен дом” Бойко Кръстанов играе алкохолик, който пътува за Барбадос с приятелката си (Искра Донова), за да преминат лечебен курс за анонимни алкохолици.

Двамата заедно с известна хърватска писателка, журналист, промоутърка, рускиня детегледачка, барман от арабски произход и секси стюардеси са затворени на международно летище заради снегопад посред лятото.

Какво се случва между пътниците ще разберат за два часа и половина зрителите на премиерното представление „Летище” от хърватката Тена Щивичич в Младежкия театър.

Много танци и приятна музика, хубави момичета и качествена актьорска игра забърква в това представление режисьорът Владимир Люцканов.

„Летище” е хващащо око лъскаво представление без особени претенции за тежка драматургия и сложни интриги, но е на достатъчно добро ниво, за да бъде от класата на Младежкия театър.

Пиесата много напомня „Тирамису” в театър „София”, която също събира 7 красиви и амбициозни рекламни агентки. 

Авторката преплита няколко сюжетни линии, които се събират в чакалнята и в барчето на летището, което се държи кой знае защо от арабина Абдел (Вежен Велчовски).

Това е поредното майсторско превъплъщение на Вежен, който без думи, дори като пръска със спрей плота на бара може да разсмее публиката.

Двама служители на летището се опитват да въдворят ред между изнервените пътници – отново великолепна работа на Ангелина Славова, която е неузнаваема като дебела митничарка.

Докато чакат, между пътниците прехвърчат любовни искри, като при някои те ще доведат до сватба, при други – до раздяла.

След години тук случайно се срещат своенравната писателка (Койна Русева) и известен журналист (Атанас Атанасов), които навремето са имали страстна връзка. След „Любов и пари” Люцканов отново събира Искра Донова (Жана) и Бойко Кръстанов (Тони), като си личи, че в този образ Дани от „Стъклен дом” плува в свои води.

Стефан Мавродиев пак е на висота – като бащински настроения Оливър към наивното рускинче Олга (Елена Бърдарска), което пътува за Америка да търси късмета си.

На моменти малко поразтегленото действие на „Летище” може да досади, но пък дава възможност на 13-те основни изпълнители да блеснат и да покажат на какво са способни. Някои от тях са нови лица и „Летище” им дава писта в професията която сигурни сме ще им послужи за дълъг полет.

Това са млади актьори, някои от които като Лилия Гелева познаваме от студентските представление на НАТФИЗ. Запомнихме студентката на Атанас Атанасов  от „Дамата с камелиите”, „Хеда Габлер” и хитовото „Криминале 2D”, което продължи живота си и на сцената на Младежкия театър.

Тепърва ще следим изявите и на фатално красивата второкурсничка от НАТФИЗ Мила Люцканова (дъщеря на Владимир Люцканов), която демонстрира невероятни танцови умения.

Не много известна, поне на софийска сцена, е „стюардесата” Гергана Христова, която притежава невероятен комедиен талант зад сериозна външност. Тя участва още в мюзикъла „Стъпка напред” и е едно от добрите попадения на Младежкия. Накрая не може да не споменем и ефектното присъствие на студентките от НБУ.