Бритни Спиърс обича ситните породи – малтийска болонка,чихуахуа, йоркшир.

През 2004 г. тя става горда стопанка на две кутрета - малтийска болонка и чихуахуа. Нарича ги  Лейси Лу и Бит Бит. По-късно в дома й се появява още едно чихуахуа. То носи името Лъки.

За да се чувстват като в свой дом, тя им оборудва  специална стая с кучешки мебели.

И угажда на всичките им прищевки, без да пести пари за своите любимци Гардеробът на четириногите се пръска от и възхитителни тоалети и украшения, на които и двукраките могат да завидят. Той е най-богатият в Холивуд.

Пременени най-шикозно, те я придружават по време на разходка. Едно от тях винаги й прави компания.

След като Бритни се омъжва, съпругът й Кевин Федерлайн настоява да се избави от кучетата. Той така и не успява да  намери общ език с чихуахуато Лъки, което постоянно ръмжи срещу него. Често дори успява да впие зъби в крака му.

По-скоро обиден, отколкото силно пострадал, Кевин поставя ултиматум на Бритни. Да избере - или той, или кучето. Бритни естествено избира него, Сърце обаче не й дава да остави кучето в приют. Настанява го при  приятели и често тайно го посещава.

През лятото на 2007-а си взема ново куче – този път йоркширски териер. И му дава необичайното за куче име Лондон. Американската поп-дива го купува от магазина «Pets of Bel Air» срещу 3000 долара.

Влюбва се в него от пръв поглед и не може да се въздържи от покупката. Месец по-късно обаче Лондон си наранява крака и Дружеството за защита на животните веднага разследва инцидента.

В дома на Бритни се явява негов представител, за да се убеди, че с кучето всичко е наред и че получава нужната медицинска помощ.

Щателното проучване изяснява, че кучето било случайно настъпено от някого, докато певицата не била у дома си.

Никой от приятелите и близките на певицата не се съмнява, че тя полага изключителни грижи за песа. А в интервю пред журналисти веднъж тя дори признава, че обича кучето повече, отколкото собствените си деца.

„Аз се грижа повече за Лондон, отколкото за синовете си!”, заявява без да се притеснява Бритни.

Дори в светските спорове кой е по-по-най-темата за спор и съперничество между  поп-принцесата Бритни Спиърс и светската лъвица Парис Хилтън са кучетата. Освен че спорят коя е по-известна, красива и богата, в последно време в рамките на тази „дискусия” двете знаменитости изясняват коя има по-хубави кучета.

Бритни непрекъснато обяснява, че нейните питомци – Бит Бит, Лъки и Лейси Лу, са умни красавици, които са много по-съобразителни и изискано облечени от Тинкърбел – любимецът на Парис Хилтън, който според нея прилича по-скоро на „кучешка консерва”.