Актрисата Елена Петрова е готова с проект за психотрилър и търси начини да го финансира.

Героинята й е детектив, който разследва заплетени случаи.

„Филмът е в стилистиката на „Досиетата Х" и „Мълчанието на агнетата". Работя с момчетата от Forward Pictures и вярвам, че можем да направим много приличен продукт със средствата, които ще съберем", разказа звездата от „Стъклен дом", „Козият рог" и „Граница", пише lifestyle.bg.

Елена и екипът й кандидатствали за финансиране на последната сесия на Националния филмов център, получили високи оценки, но проектът им не се класира сред взелите подкрепа.

„Членове от журито ми казаха, че нашият проект е изключително добре подготвен и мотивиран, но бил неподходящ за състава на точно тази комисия. Със сигурност сценарият няма да остане в чекмеджето. Ще го реализираме и ще има зрители, защото в цял свят това е най-гледаният жанр. Forward Pictures са сред малкото добри на нашия пазар, защото не са обременени от българския начин на мислене. Учили са в чужбина, работят по всички стандарти на американското кино така ни беше изграден и сценарият", коментира Елена Петрова.

Към момента екипът е осигурил част от парите, преговаря и с чуждестранни инвеститори. Ако имат късмет, възможно е идната година да започнат и снимките.