Холивудският секс символ Матю Макконъхи ще изиграе хомофоб, болен от СПИН.

Филмът ще се нарича "The Dallas Buyer`s Club" и за да влезе в ролята Макконъхи е отслабнал с цели 15 кг. За целта, актьорът ежедневно прави специални дихателни упражнения и поема по 150 грама белтъчини.

Строгата диета е направила мускулестия мачо буквално неузнаваем. Тези дни папарак засне изнемощелия Макконъхи да се подпира на майка си, за да не падне на връщане от църквата в Остин, щата Тексас.

През 1993 г. Макконъхи завършва кинорежисура в Тексаския университет в Остин. Влиза в киното с няколко малки роли, като пробивът идва през 1996 г., когато изпълнява ролята на адвокат Джейк Бригънс във "Време да убиваш'' (1996) по едноименния роман на Джон Гришам. Актьорът е известен с това, че въпреки личното си състояние от 65 млн. долара, по няколко месеца в годината живее в каравана.

*Матю сега и преди

Сред най-запомнящите се филми с участието на Макконъхи са "Подводница U-571" (2000), "Сватбеният агент" (2001), "Как да разкараш гаджето за 10 дни (2003), приключенските "Сахара" (2005) и "Златото на глупците" (2006), а напоследък - "Адвокатът с линкълна" (2010) по едноименния роман на Майкъл Конъли, пише БГНЕС.