Маргарита Алексиева, придобила популярност с шоуто „X Factor”, вече е в амплоато на Mey и ще представи първия си самостоятелен клип, към песента ''I call it smile''.

Проектът е изключително интересен, той е съвместен с американския музикант Пуджи Бел, който забелязва Мей на свой концерт и вече двамата са почти готови с албум.

- Кога започна да се занимаваш с музика?

- Започнах да се занимавам с музика на четири годишна възраст. И все пак тогава съм била доста малка, това е само фактология. Бих могла да кажа,че усетих музиката, достатъчно силно и истински, някъде към 12 годишна. Тогава, когато за 1-ви път чух Donell Jones, Quincy Jones, Ella Fitzgerald, тогава усетих музиката, достатъчно силно, че да не мога да спра да мисля за нея. Дотогава свирех на пиано и слушах всякаква музика, но още не бях открила средата, в която се чувствам „себе си”.

- На какво те научи участието ти в „X Factor”?

- Участието ми в Х фактор ме научи да бъда силна и да отстоявам себе си винаги. Заради зрителския интерес човек започва да губи себе си... Губи се истината за самия него и той забравя откъде е тръгнал. А по този начин музиката му започва да се променя. Трудно е да запазиш своето собствено „Аз”. Положителното е, че се научих да работя пред камера и до някаква степен превъзмогнах сценичната си треска... Тя никога няма да се загуби напълно, но именно в това е красотата... така наречената „тръпка”.

- Как се разви кариерата ти след предаването?

- Бих казала, че все още нямам желаната кариера, но стремглаво работя по въпроса тя да е такава, каквато винаги съм искала да бъде. Хубавото е, че покрай Х Фактор, доста повече хора разбраха за мен и усетих по-голяма подкрепа. Има положителни отзиви, има и негативни, но всичко това е нормално. Важното е, да покажеш себе си, в истинска светлина.

- Новият ти сингъл е съвместен проект с Poogie Bell разкажи ни повече за него и затова как започнахте да работите заедно?

- Пуджи имаше участие с групата си в София и се запознахме. После ме намери във Фейсбук и ми прати съобщение: „търся си певица със соулфул глас, ако мислиш,че си ти, чакам отговор..” След няколко месеца се появи на летището в София. Чак тогава разбрах, какво ми се случва наистина. Подготвяме цял албум и самия факт, че имам шанса да работя с такъв велик музикант, за мен значи много. Развивам се както музикално, така и ментално. Разбирам как възприемат музиката, извън пределите на страната ни.

- На 17-ти ще бъде представено и видеото към парчето, издай ни нещо и за него.

- Песента се казва “I call it smile” или казано на български „Казвам му усмивка”. Текстът е мой и го написах в момент, в който бях разочарована от хората. Толкова бързаме, никога нямаме време за нищо и светлината в душите ни започва да се губи, а това е толкова тъжно. Дори една искрена усмивка, може да ни направи по-добри, да ни предаде положителна енергия. А видеото - в него има истинска красота. Слънцето, светлината... Надявам се, всеки да открие скрития смисъл, защото има такъв, а за мен, в него се крие истината за света.

- Планираш ли скоро издаването на албум?

- Планирам, разбира се. Надявам се, албумът да излезе през 2013 г. За сега, той носи работното заглавие „Руди”, защото така ме нарича Пуджи Бел. С него постоянно правим нови и нови парчета, те станаха толкова много, че вече ми е трудно да избера, кое да присъства в албума, но важното е, че всичко е положително настроено.

- Къде могат да те чуят почитателите ти?

- Всеки, който иска, може да чуе част от албума на . Пуджи Бел също има сайт - . А за тези, на които им е още по-интересно, нека влязат в сайта на най-добрия за мен български лейбъл - Там ще видите прекрасни изпълнители, такива,които отдавна са на българската сцена, както и онези, за които никой не знае, а всъщност те заслужават най-голямото внимание, защото притежават уникален талант и красива душа. Именно тези музиканти за мен продължават да се борят, да творят, вървят напред, не спират да се движат.. Това е тайната...

Промоцията на видеото ще бъде на 17.10 от 19:00ч в София Лайв Клуб и всеки, който има желание, може да дойде, за да чуе и види Пуджи Бел на живо, заедно с Краси Тодовор - пиано, Радослав Славчев Riverman - бас, Александър Славчев - китара и вокал, Тони Рикев - китара и аз .. МЕУ.

 ВХОД СВОБОДЕН!

„и във всичко.. музиката само...” (Пол Верлен)

Снимки: Гери Лозанова

Източник: