Никол Кидман, която беше женена 11 години за Том Круз, разкри, че месеци наред се е борила с тежка депресия - заради провала на брака си и неуспешните опити за забременяване.

Носителката на "Оскар" се омъжва за своя колега от "Дни на грохот" през 1990 г., когато е едва на 23 години и двамата осиновяват две деца преди връзката им да се разпадне и да приключи с развод 2001 г.

Кидман, която в момента е омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбан, разкрива, че е страдала от депресия след провала на първия си брак. Пред сп. Who тя казва: "Омъжих се наистина бързо и много млада. Но не съжалявам, защото се появиха децата ми Бела и Конър, а и дълго време имах наистина фантастичен брак. След това, когато нещата не сработиха, наистина трябваше да намеря начин да се преборя с депресията. Не съжалявам за нищо. Всичко беше част от процеса ми на израстване."

Кидман споделя, че депресията й била подсилена и от годините неуспешни опити да има собствени деца и че в крайна сметка, когато забременява с биологичното си дете Сънди Роуз, изпитва невероятен прилив на енергия.

"Толкова дълго време мислех, че това няма да ми се случи и че трябва да свикна с тази мисъл. И когато наистина ми се случи - а то беше изненада - беше велико. Бях опитвала и опитвала без никакъв успех", спомня си актрисата.

"Не искам да изпадам в подробности, но съм имала извънматочна бременност, няколко спонтанни аборта и съм се подлагала на лечение за фертилност. Минала съм всички възможни процедури, които могат да бъдат направени, за да забременееш.

Всяка жена, която е изживявала тези моменти, е наясно с депресията, която идва с тях. Така че, когато забременях със Сънди, беше просто абсолютна изненада. Шансовете бяха толкова минимални. Това беше чудото в живота ми."