Тази събота, точно в 18:00 часа по bTV, ''Големите загадки'' ще дадат яснота за причината все повече хора да загърбват съвременната медицина и фармация и да се обръщат към лечебните методи, завещани ни от древността.

От трети епизод на българската научно-популярна поредица ще научим всичко за алтернативната медицина и лечебните сили на природата. В предаването на !no frame media ще разберем можем ли да се предпазим от болести чрез вегетарианство или отказът от месото ни излага на здравни рискове. Ще разкрием тайната на хилядолетната традиция на билколечението и ще научим дали то може да измести съвременните лекарства.

Ще разбулим мистерията за това дали хомеопатията има плацебо ефект или лекуването с отрова може да се окаже разковничето към нашето здраве. С помощта на водещия Башар Рахал ще открием още как водата може да възприеме нашите мисли и емоции и как да се лекуваме посредством ток.

Гост-лектори в ''Големите загадки'' на 6 октомври ще бъдат Ганета Сагова – гл. ред. на научнопопулярно списание, известните билкари Васил Канисков и бай Кольо Жеков, психотерапевтът Мадлен Алгафари, писателят Христо Нанев, отец Силвестър Янакиев, доц. д-р Станка Михалкова - председател на сдружение ''Хомеопатично общество'', доктор на медицинските науки генерал-майор проф. Стоян Тонев, инж. Живко Желев с 42-годишен опит във високите нанотехнологии, както и специалистът по хипнотерапия Иво Величков.