Бурното начало, с което Златка Димитрова започна участието си във "ВИП брадър", вече не й се отразява добре.

След като стана център на внимание с географските си (не)знания и неуспешните опити за заигравка с бившия си любим Багата, тя се срина психически и изпадна в депресивно състояние.

В разговор с Ирен Кривошиева плеймейтката се върна назад в миналото си и разказа как баща й е починал в собствените й ръце преди около година и половина. Състоянието му било много тежко след дълга борба с онкологично заболяване.

"Очите му станаха сини, после се обърнаха нагоре. Почина в скута ми", спомни си Златка и от очите й потекоха реки от сълзи. Тя окончателно рухна, когато обясни как в предсмъртната си агония той се молел да поживее още една година с нея и майка й.

Всъщност, човекът е неин втори баща и е станал част от семейството преди двайсетина години. Биологичният й татко бил пенсионер по болест, който се занимавал с иконопис. "Никога не съм го крила. Аз нямам нищо против да се виждам с него. Чуваме се, но всеки път звъня аз. Той никога не ме търси", оплака се Златка, цитира .

Силните емоции не понесоха на брюнетката и малко по-късно тя изпадна в неудобна ситуация. След като влезе в кратък словесен конфликт с Николай Мартинов, победителят от "Сървайвър" се пошегува как за никой мъж няма да бъде приятно да бъде бит от жена. Златка явно не загря смисъла, изтича при Мариана Попова, Никол Станкулова и Бони в спалнята и обвини катерача, че я е... заплашил с побой.