Минава времето на супертънките женски тела.

Доскоро магиите на Фотошопа са били прилагани, за да се скрие някой излишен сантиметър по талията или бедрата. Сега е обратното: “замазват” се щръкнали ребра и крачета-щеки, за да не бъде скандализирана нарастващата група от противници на анорексичните силуети. Точно така са постъпили в популярното издание "Numero", където са поправяли доста стабилно фотосите на супермодела Карли Клос.

Моделът Карли Клос в момента е на върха, но трябва да понася забележки за анорексичната си фигура. Нейни фотоси без ретуш са били качени в интернет от фотографа Грег Кадел. Разголеното й тяло буди съчувствие заради болезнената слабост: казано простичко, човек  може да прочете по снимките цялата “анатомия” на скелета й. Привържениците на здравословния живот не биха харесали подобна фигура, това е вън от всяко съмнение. Същите снимки, но вече обработени и “загладени”, са били публикувани в “Numero”. Разликата е очевидна.

Използването на Фотошоп по този начин е предизвикало доста спорове. Някои смятат намесата за излишна, защото няма какво да се критикува по тялото на Карли. Повечето коментатори обаче са на мнение, че от корекциите Карли само е спечелила. Истинските снимки показват нещо антиестетично, а видът на модела направо плаши публиката.

Редакцията на “Numero” е искала вероятно да си спести скандал, какъвто се е разразил при предишна фотосесия на Карли Клос в италианското издание Vogue Italia. Болезнената слабост на Крос предизвикала през декември 2011-а толкова критики, че се наложило издателите да обещаят смяна на курса и модели с по-здрави форми.

Може би всичко това все пак е прекалено, защото фигурата на Карли е резултат от дългогодишни занимания с балет. Тя изоставила тежките репетиции едва тогава, когато й обяснили, че е твърде висока за балерина, пишат от kliuki.bg.