Мадона нарече президента на САЩ Барак Обама „черен мюсюлманин" по време на концерт, а речта й беше заснета от фен и качена в Youtube.

По-късно попзвездата е разпространила официално съобщение, че изказването е било иронично, съобщи Times live.

По време на концерт в щата Вашингтон 54-годишната певица изнесе реч за свободата на словото, като призова публиката да гласува за Барак Обама.

"Изненадващо и невероятно е, че имаме афроамериканец в Белия дом. Имаме черен мюсюлманин в Белия дом. Това означава, че има надежда в нашата страна. Обама се бори за гей правата. Затова трябва да подкрепите човека", призова Мадона.

След негативни коментари в мрежата и в различни медии Мадона разпространи официално съобщение чрез говорителката си, че изказването й за религията на Обама е било шеговито.

"Пошегувах се на сцената. Да, знам, че Обама не е мюсюлманин, но знам също, че много хора в САЩ го смятат за такъв. А и да беше, какво от това? Исках да кажа, че добрият човек е добър човек независимо на кого се моли. Не ме интересува каква е религията на Обама и никой в Америка не бива да го интересува", заявява певицата.