България отново изпадна в потрес. Близки до семейството на Златка Димитрова разкриха, че майка й е учителка.

И то не по какво да е, а по география. Явно обаче е била слаб педагог, защото не е успяла да научи дъщеря си на елементарни неща. Самата майка Маргарита Червенкова споделя, че Златето не била много добра по този предмет. Жената не обясни защо не е помогнала на детето си да научи поне основното от предмета, което ще й трябва в живота.

С явно присъщото на фамилията високомерие тя твърди, че имало много по-важни неща в живота от столиците на държавите. Кои са тези по-важни неща тя не съобщи. Обаче хвърли нова бомба. Златка я влечал българският език. Дано след това изказване не направят някакъв изпит по правопис в Къщата или не дай Боже за познаване на български класици. Че тогава отиде конят в реката.

Според Червенкова дипломата по финанси от Бургаския свободен университет на плеймейтката си била истинска и тя ходела на лекции и изпити. Но била малко срамежлива и забравила за плоския данък. Златка срамежлива? Тук вече настъпи масово кикотене. Може пък да се срамува само като трябва да учи, а не като се съблича, заумуваха форумци. В момента най-четеното нещо в интернет е поемата, посветена на моделката. Без претенции за художествена стойност, произведението яко я осмива и показва същността й.

В мрежата вече тръгна и инициатива – ''Да дарим старите си учебници по география на Златка''. Тя е подкрепена от над 1000 души. Междувременно Милен Цветков заяви, че не е важно дали човек знае столиците в Европа, а да е адаптивен. Много хора го репликираха, че може да е адаптивен и като знае столиците, пише skandalno.net.