Дълго планираната операция на Роси Пейчева в Германия премина успешно, съобщават от телевизия "Планета".

За събирането на средства за интервенцията и лечението й бе организирана специална благотворителна кампания, в която се включиха много колеги, близки, приятели и почитатели на певицата, пише signal.bg.

В момента Роси се чувства добре и благодари на всички, които бяха до нея в изминалите няколко месеца.

Сложната операция бе извършена от екипа на проф. д-р Захер в частната клиника “Helios” в Берлин. Престоят на певицата в клиниката ще продължи 28 дни. Последващото лечение и възстановяване на Роси ще се проведе под ръководството на проф. д-р Берлинер.

Много хора, по един или друг начин, помогнаха на Росица Пейчева да получи най-доброто лечение. Тя страда от вродена дисплазия на тазобедрената става. Преди две години заболяването се обостря и оттогава състоянието й прогресивно се влошава.

Подготовката за кампанията започва през месец юли. Разкрита е набирателна  сметка в ОББ , а по-късно и дарителски  SMS-и. Най-големи дарители са Николай Иванчев, Васко Арнаудов и община Пловдив. Нейната ученичка Кристина Арабаджиевa дарява част от наградата си, която спечели като победител в шоуто “България търси талант”, за оздравяването на своята учителка.

Благодарение на д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград, става възможно провеждането на благотворителен концерт “Росица Пейчева и приятели”