„С удоволствие бих играла и самата себе си, та аз съм прекрасен човек: директна, откровена, пряма, отговорна, майка... Не искам да кажа, че съм идеалната, но със сигурност животът ми е достоен за филм”.

Това са дръзките думи на една фолк певица, гмурнала се с лекота в една непозната за нея среда.

С днешна дата Бони не е раздвоена между певческите й изяви и особения интерес напоследък към нея в киното.

Напротив, харесва й повече сред актьорите, които я приемат топло и без обвинения, че е представителка на чалгата.

Самата тя определя своето все още непознато амплоа като нов етап от живота си.

Въпреки това се отрича от попфолка, който смята, че е в кръвта й и дългогодишна любов, засвидетелствана с ярки хитове като „Полудявам ли?”, „Обичаш другата”, „Да се завърнеш”, „Огън и лед” и „Бита карта”.

Начинаещата актриса с нетърпение чака да види най-новите епизоди на „Седем часа разлика”, който стартира от 23 септември.

В сериала я видяхме още миналия сезон, в ролята на медицинската сестра Кети Павлова, пише в. 'Монитор".

„Не мога да издам какво точно ще се случи, но остават малко серии с моята героиня. Доволна съм, че изиграх точно този образ, защото сценарият е много близко до моята същност и душевност. Кети и Бони като цяло са хора, които винаги се раздават и помагат. Ако искат да направят добро, то ще го сторят дори да е с риск за живота им”, обобщава екранния си образ с този в реалния й живот.

Без да е учила актьорско майсторство, родното кино отвори широко вратите си за Бони с главна роля в лентата „Маймуни през зимата” още през 2006 г .

Певицата е на път да поеме и следващото си филмово приключение, за което издава само, че е чуждестранна мащабна продукция.

Снимките ще продължат около две години, уточнява още Бони и отбелязва, че ако не е сигурно участието й, нямало да споменава изобщо за този проект.

„Все пак не съм от певиците, които обичат да се изтъкват или да се надуват. Ако има нещо в живота ми, си го казвам, не обичам фантазиите, черните пиари и скандали, които да ме направят по-известна”, откровена е брюнетката.

Веднъж попаднала във водите на седмото изкуство, темпераментната изпълнителка е убедена, че мястото й е тук.

„Щастлива съм, че намерих нова среда, запознах се с хора с друга душевност, по-смирени, по-интелектуални, такива каквито ми допадат на мен. Чувствам се добре сред тях, а докога ще продължи това мое странстване, никой не знае”, признава В разказа й се усеща нотка на опасение, да не би в един момент замъкът, построен от мечтите й, да рухне.

Бони обаче не се оставя на съмнението и миг по-късно уверено разкрива намеренията си да учи актьорско майсторство в НАТФИЗ, макар й неотдавна човек от гилдията да й казал:

„Бонче, не ти трябва да го учиш, то на теб ти е заложено!” Въпреки това тя е убедена, че има какво да научи, а и да се усъвършенства. Плановете й са да кандидатства следващата година, като се двоуми дали да не запише специалност Политология. Дотогава обаче е съсредоточена върху завършването на средното си образование.

„За някои хора може да прозвучи смешно, но за мен не е. По-достойно е да го направя със закъснение, отколкото да си платя дипломата и да се направя на велика”, казва фолк дивата, която е частна ученичка.

Не съжалява, че сега й се налага да върне времето назад толкова години, защото преди я вълнувала само музиката, а това й попречило да изкласи.

„Сега след 15 години кариера осъзнавам, че животът не е само песен. Искам и да дам добър пример на моята дъщеря, защото животът е едно безкрайно училище. На този етап пеенето не е такава страст каквато беше преди. Щастлива съм, че отключих една от мечтите ми – тази да играя като актриса и се надявам да продължа да се занимавам с това”, съобщава намеренията си талантливата дама.

Макар да звучи сякаш иска да подмине попфолк творчеството си в бъдеще - не е така. Бонка не е от хората, които щом се впуснат в нещо ново зарязват старото. Обожава да пее навсякъде, това отлично знаят приятелите й. Често й се случва непринудено да хваща микрофона и да запее.

„Не мога да отрека, попфолкът ми  харесва, това е в кръвта ми, но определено не ми харесва системата в момента. За съжаление, в днешно време не е важно толкова да си талантлив, а други фактори вземат предимство. Няма значение дали си певец или сервитьор, но ако имаш талант и го развиеш, няма да е безпочвено изкуството ти. Не казвам, че цял живот трябва да обръщаш внимание само върху това – определено, далеч съм от тази мисъл”, казва изпълнителката.

Ромската перла има зад гърба си шест албума, а докато работи по нови песни е готова да се впусне в нови роли.

„Не обичам негативните превъплъщения, макар и да казват, че лошите персонажи повече се запомнят от зрителите. Да, но смятам, че този тип роли само биха породили негативна енергия в човешката душевност. Затова харесвам положителните образи и се надявам все такива да ми се падат”.