След края на хитовия сериал "Доктор Хаус" Хю Лори ще направи завръщане към киното с романтичната комедия The Oranges, пише сайтът The Film Stage.

Той не е участвал в игрален филм от 2008 г., а предстоящата продукция ще бъде първа, в която има главна роля от 1999 г. насам, пише dnevnik.bg.

Комедията разказва за две семейства, които живеят в Ню Джърси и винаги са били в прекрасни отношения. Дъщерята на семейство Остроф се завръща, след като преди пет години е заминала с годеника си, с когото вече е скъсала.

Но въпреки очакванията, че тя ще прояви интерес към успешния син на другото семейство, тя започва неочаквана връзка с възрастния му баща (Хю Лори).

Разкриването на интимните отношения поражда редица комични и неудобни ситуации, а пред близките им стои предизвикателството да приемат връзката им.

Във филма участват още телевизионните звезди Адам Броуди ("Ориндж каунти") и Оливър Плат ("Западното крило", "Клъци и срежи", The Big C), носителката на "Оскар" Катрин Кийнър като съпругата на героя на Лори, а в ролята на непредсказуемата дъщеря е Лейтън Мийстър от сериала "Клюкарката". Режисьор е Джулиън Фарино, работил по друга популярна телевизионна продукция - "Антураж".

The Oranges направи премиерата си на кинофестивала в Торонто, като беше определен като The Hollywood Reporter като колеблива комедия, дължаща крайния си успех на невероятния актьорски състав. Лентата ще бъде по кината от 5 октомври, а трейлърът е вече онлайн.

До края на годината се очаква още един филм с участието на Хю Лори в главната роля – "Мистър Пип", сниман в Нова Зеландия и развиващ се в Папуа Нова Гвинея, където предимно познатият като комик актьор играе учител на местните деца. Лори, също така с успешни проекти в литературата и музиката, е свързван и с роля в предстоящ римейк на "Робокоп".