Имиджът й е на мъжемелачка, секссимвол, а най-често я обвиняват, че професията й е просто Златка.

Напук на нападките, делата на г-ца Димитрова показват, че тя е и състрадателна.

Такова е най-новото й амплоа -  посланик на „Отбор на надеждата”.

Става дума за дузина бездомни младежи, които направиха футболен тим, и идния месец ще представят страната ни на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити.

Носителката на титлата Playmate of The Year за 2009-а ги окуражава пламенно, но освен нея рамо като футболен посланик ще удари и бившият играч на  „Левски” и ЦСКА Георги Йорданов–Ламята.

С новата си мисия Златка Блек, както я наричат още, се захваща с голямо желание и амбиция. Водена от това да помогне на хора в нужда, тя често ползва фен страницата си във Facebook, за да отправя апели за помощ на болни деца и възрастни.

Затова прегръща инициативата на фондацията за бездомни спортисти присърце. Само след два дни – на 3 септември, Димитрова изпраща отбора на спортен лагер в Манчестър.

Наред с тези си ангажименти Златка се вълнува особено и от изявите си в киното. Наясно е, че моделството е до време и затова седмото изкуство е едно от поприщата, към които неслучайно се е насочила.

„Засега съчетавам всичко и успявам да се справя, но след време ще преориентирам изцяло към киното и телевизията – те са моята стихия. Вече имам планиран и нов филм”, споделя плановете си Димитрова.

През януари й предстоят снимки във втората част на филма „Корпус за бързо реагиране”.

Този път ролята й е централна, развивайки образа й на богата жена, чийто живот е под заплаха. Освен в тази лента ще видим плеймейтката и в „Още една мечта”, където е част от приятелската компания на главната героиня.
Заложбите си на актриса Златипрояви и в сериала на TV7 „Сутрешен блок”.

Ежедневието й изглежда твърде ангажирано, макар и да говорят, че единственото, което прави, е да поддържа външния си вид. В началото на лятото Златка снима в „Още една мечта”, но сега е на вълна релакс в родния Бургас.

„Отдала съм се на почивки със семейството и приятеля ми. Като цяло гледам винаги да съчетавам полезното с приятното и паралелно задвижвам и различни ангажименти”, обяснява красавицата. 

Противно на хорските очаквания тя не е нощна птица.

„Не обичам да будувам до ранни зори, обикновено си лягам преди полунощ и се събуждам рано сутрин. Денят ми започва със спорт, освен на фитнес обичам да плувам, също редовно тичам в парка. След това в зависимост от това каква работа имам да свърша, се виждам и с приятели. Ежедневието ми не е по-различно от това на останалите хора”, обяснява Златка.

Макар и да твърди, че е като повечето нормални хора, името й често се спряга със скандали. Гледа обаче да не обръща внимание на злите езици, които я забъркват в афери с чужди мъже, платени сайтове за компаньонки и какво ли още не.

„Приемам всичко философски и не обръщам внимание на това, което говорят или пишат за мен. Съгласявам се и с факта, че не мога да се харесвам на всички, но за съжаление повечето хора ме познават от медиите и съвсем малко са тези, които са се докоснали до истинската Злати. Но малко по малко стопявам леда с моите ежедневни публикации, коментари и постове в страницата ми във Facebook”, обобщава погледа си към жълтите съчинения младата дама. Не съжалява за нищо от това, което се е случило в живота й до момента, и ако можеше да върне времето назад, пак би искала да е Мис Плеймейт Златка Димитрова.

„Не се връщам към минали неща и не се обвинявам за нищо. Щом се е случило, значи е трябвало така да стане и точка”, категорично отсича плейбойският блян. „Да кажа кое е истина и кое е лъжа, е трудна задача. Само ще кажа, че съм много щастлива с приятелите си, с хората, с които работя сега и в бъдеще, те ме познават най-добре и това е достатъчно”, допълва бургаската сирена.

„Аз съм по-скоро мъжко момиче, което плаче. Душата ми е лесно ранима и уязвима. Това, което със сигурност не знаете за мен, е, че плача доста често, много съм емоционална, състрадателна, съобразителна и горд собственик на огромно сърце”, изповядва се пред ”Монитор” нахаканото момиче.