Бившата първа дама на САЩ Нанси Рейгън даде одобрението си Джейн Фонда да се превъплъти в нейния образ в новия филм "The Butler".

Актрисата трябва да започне скоро да снима филма, чийто режисьор е Лий Даниелс. Драмата се основава на разказите на Юджийн Алън, дългогодишен служител в Белия дом, който служил по времето на осем американски президенти.

Фонда, която ще замине за Ню Орлиънс, щата Луизиана, за да снима лентата, използва блога си, за да изрази гордостта си, след като научила, че Нанси Рейгън я е одобрила за ролята. "Много съм развълнувана. Чувствам се много готова да се превъплътя в образа й...Зная, че тя (Нанси) е доволна, че аз ще я изиграя. Зная това, защото моя приятелка, писателката Анет Тепърт присъства на парти за рождения й ден. Помолих Анет да каже на г-жа Рейгън, че за мен ще е чест да я изиграя. И тъй като имам сцена, в която вървя по коридор в Белия дом с тогавашния държавен секретар Джеймс Бейкър, исках да зная как обикновено го е наричала (Джим) и дали е слагала ръката си в неговата (не)", сподели актрисата.

Снимките на филма бяха прекратени тази седмица заради приближаването на тропическата буря "Айзък" към северното крайбрежие на САЩ, пише БГНЕС.