Четири дни продължи престоя Галена в Турция.

В мегаполисния град певицата пристигна по покана на Министерството на културата на Турция и със съдействието на Културно-информационният офис в София, за да заснеме кадрите за своя най-нов видеоклип "Пак ли", съобщават от телевизия "Планета". Изпълнителката и екипът й бяха настанени в 5-звезден хотел, в историческия център на Истанбул, само на няколко крачки от емблемите на града - Синята джамия "Султан Ахмед" и църквата-музей "Света София".

Домакините се бяха погрижили нищо да не липсва на звездата, а в програмата ѝ бяха включени едни от най-лъскавите и атрактивни места на двата бряга на Босфора. За да се наслади на величието на архитектурата, те дори бяха организирали обяд на откритата тераса на бутиковия хотел "Лейди Даяна", само на няколко крачки от площада "Султанахмед", пишат от signal.bg.

Една от най-големите архитектурни забележителности на Истанбул, датираща още от времето на Константинопол - "Потъналият палат" - Yerebatan Sarnıcı, наричан още "Цистерна на базиликата", се превърна в терен за снимките на музикалния клип на Галена.

Това е едно великолепно творение на Древността, което се е запазило почти непокътнато до днес. Водохранилището се поддържа от 336 колони, подредени в 12 редици, между които снима и Галена. Преди нея тук е заснета и една от сцените на филма за Джеймс Бонд - "От Русия с любов".

След Yerebatan Sarnıcı снимачният екип, наброяващ повече от 40 души, се премести в друга историческа забележителност - една от най-старите бани в града, построена от известния архитект Синан - Çemberlitaş Hamam (Чемберлиташ Хамам), разположена до Капалъ чарши.

Какви визии смени Галена по време на снимките на своя нов видеоклип "Пак ли" и в каква роля ще се превъплъти певицата, сега няма да издаваме. Видеото ще бъде подготвено в телевизия "Планета" и тази есен ще се появи в програмата на музикалния канал, информират от телевизията.

Преди него Галена ще ни зарадва с друг видеоклип, който вече е готов. Песента е добре позната на меломаните, защото вече може да бъде открита в интернет. Нейното заглавие е "Много ми отиваш", по музика и аранжимент на Кости Йонита и текст - на Тина Денчева и Мариета Ангелова. Феновете на певицата не крият задоволството си и от визията, която самата Галена показа преди дни в страницата си във Facebook.