Със сигурност няма недостиг на вегетарианци и веганци след зведите.

Някои наскоро се обърнаха към растенията като Кели Кларксън, докато други като Хоакин Финикс цял живот са им били верни.

Актьорът дори си спечели смешния прякор Листото заради кулинарните си предпочитания. Сред природосъобразните гурметаджии са още Натали Портман, Моби, Принс, Шаная Туейн, Крис Мартин, Тоби Магуайър.

Сред веганците пък, които са още по-строги към блюдата си - не хапват не само месо, но и нищо от животни, е и майсторът на ринга Майк Тайсън. Очевидно звярът си набавя енергията не със стекове.

Безспорно сред най-секси веганците е Леонардо ди Каприо. Любимецът на Мартин Скорсезе е "зелен" повече от десетилетие. Освен че снима филми и има фондацията в тази сфера, Ди Каприо ползва екотоалетна за 3200 щатски долара.

Антъни Кийдис, фронтменът на "Red Hot Chili Peppers", който съвсем скоро ще забие у нас, пък е носител няколко пъти на титлата "Най-секси вегетарианец", организирана ежегодно от PETA. Всъщност той сменя менюто на масата си, след като научава за драстичното изчезване на рибата в световния океан и след като лекар препоръчва веган диета на сина му.

"Скоро след като се промених, видях документални кадри за това, което се случва във фабриките за отглеждане на крави, и потвърдих сделката с вегетарианството", казва Антъни в своята автобиография. Той ще хапва веганска кухня у нас на 1 септември, когато е концертът на "Red Hot Chili Peppers".