Гери Халиуел сподели, че е решила да изключи сладкото и алкохола от менюто си, за да остане красива, млада и жизнена възможно по-дълго.

Звездата неведнъж е правила жертви в името на външния си вид, но този път красотата не е единствената причина за решението й. „Спайската" призна, че усеща влиянието на годините и партитата върху тялото си и е решила да води по-здравословен живот:

„Всяка жена иска да е красива и да изглежда млада. Харесвам се, но годините взимат своето. Никога не съм харесвала диетите и не се ограничавам особено. За да поддържам фигурата си просто избягвам сладкото и алкохола - понякога все пак си позволявам някое бонбонче или чаша вино. Така комбинирам красотата със здравето."

Макар Халиуел да е готова да се откаже от шоколада в името на суетата тя споделя, че не е привърженик на пластичната хирургия. Звездата се зарече, че никога не би „легнала под скалпела", защото въпреки всичко цени „белезите" на възрастта.

Гери обясни:

„Едно е да искам да запазя кожата си сияйна и килограмите в норма възможно най-дълго, съвсем друго - да искам да залича всяка бръчка и да се подлагам на пластични корекции. Няма да се оперирам. Поддържам се и ще продължавам да го правя, но няма да тормозя организма си в името на суетата."