Целият режисьорски състав бил уволнен под строй, защото нямало как да се остави цялата отговорност върху раменете на звездната Татяна Лолова.

От ръководството на частната медия заявили категорично, че колкото и да е добра играта на Лолова, тя в никакъв случай не може да стигне за цялостния успех на продукцията, пише skandalno.net Особено, след като била принудена да си партнира с безличните Мая Бежанска и Филип Аврамов.

Според специалисти, решението на бТВ началниците предизвикало доста голяма изненада, защото слабото място на продукцията не е режисьорският екип, а слабо представящите се актьори, с изключение на Татяна Лолова. Решението се обяснява с типично българската черта, невинните да плащат заради другите, които не могат да направят нищо както трябва.

Според друга версия, досегашният екип бил напъден за да се осигури място на Ники Илиев, който нашумя покрай „Забранена любов" и „Чужденецът". Последните четири години за Ники преминали в очакване на спонсориране за заснемането на „Чужденецът", което така и не се осъществило. В крайна сметка той бил стартиран като частен проект, който без съмнение спечели одобрението на широката публика.