Световният шампион по фитнес и бивш "Мистър България" Мирослав Йончев свалил 25 кг за един месец в следствения арест, съобщават негови близки.

Йончев бе арестуван в края на юни с обвинение, че модната му агенция "MY ейджънси" е осигурявала момичета, които да работят като проститутки за Антон Петров-Хамстера.

След като съдът не уважи молбата му за пускане под гаранция в началото на юли, той е настанен в килия от 12 кв. м с 5 човека и с право на излизане по 40 мин. на ден през най-горещата част.

Йончев непрекъснато се оплаквал, че е обездвижен и няма достатъчно въздух. Така здравето му се влошило рязко, получавал припадъци, имал високо кръвно налягане, проблеми със сърцето и не му се осигурявали необходимите грижи от негови специалисти.

Лекарката на Следствието е викана многократно във връзка с високото кръвно и припадъците, а Бърза помощ - само веднъж, на 28 юли в 23,30 ч., като е отказана линейка миналата събота, въпреки влошеното състояние и поредния пристъп на Йончев, жалват се близките на арестанта.