Бащата на Маколи Кълкин, Кит призна, че синът му трябва да потърси помощ, преди да е станало късно.

67-годишният пенсионер не е общувал с наследника си от цели 15 години заради разправия за богатството на тогавашната тийн звезда от 11 млн.

Сега Кит сподели пред „Сън“, че се надява за Маколи да се погрижат подходящите хора.

Преди седмици National Enquirer пусна снимки на актьора, на които се виждаше колко е зле – бледен, отслабнал, с налудничав вид.

И въпреки че пиарът му Мишел Бега отрече Кълкин да е близо до смъртта, както твърдеше американската преса, вероятно истината е друга.

Съпругата на Кит Кълкин, Джанет, също разказа, че двамата се уплашили 31-годишният актьор да не умре от тежка болест или от свръхдоза, след като видели снимките в National Enquirer.

Последно бяха пуснати и нови фотографии, на които пък Маколи бе уловен как се присвива за корема, докато подтичва по холивудската улица, което допълнително подсили слуховете, че здравето му не е никак добре.

„Кит видя снимката. Не можеше да говори от ужас. Много тежко го прие, защото се разтревожи за Маколи. Каза: Не е добре това. Или е тежко болен, или е дрогиран“, обяснява Джанет Кълкин.

Според медиите актьорът е загазил с наркотиците, защото трудно приел раздялата с Мила Кунис. Но се говори, че той отдавна употребява дрога. Още през 2008 г., когато сестра му Дакота умира в автомобилна катастрофа, животът му се преобръща.
National Enquirer дори предизвика актьора да даде кръвен тест, за да докаже, че е чист.
Бащата на Маколи го вижда само по телевизора, двамата не са общували от  15 г. Но твърди, че се гордее със сина си и се надява нещата с него да се оправят. Кълкин става известен на 9, а милионер – на 12 г. Спира да се снима на 15 г., малко преди да се раздели окончателно с родителите си и да престанат да поддържат контакти.