И най-великите спортисти са се проваляли на олимпиади, каза Илиана Раева след завръщането на ансамбъла от Лондон.

"Златните момичета" се наредиха шести на Олимпийските игри.Големите олимпийски емоции са повлияли на момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика. Треньорката Илиана Раева каза, че не може да им се кара след незаслуженото шесто място. Гимнастичките кацнаха на Летище София и вече мислят за почивка.

"Истината е, че ние загубихме. Други спортисти като Станка Златева и Тервел Пулев спечелиха медали за България, а ние изпуснахме нашия заради собствени грешки. Предполагам, че напрежението е повлияло на момичетата. Преди състезанието бяха спокойни, но третото място след първото съчетание доведе до повече емоции. Не мога да им се карам. Те самите много искаха да спечелят медал. От 60 съчетания в тренировъчния процес сигурно 59 са били без грешка, но в спорта е така - и най-великите спортисти са се проваляли на олимпиади", каза Раева, пишат от bsport.bg.

"Бяхме готови за медал и сега момичетата страдат много. Дано от следващата година ви радваме отново. Сега ни предстои малко почивка и от 1 септември отново сме в залата", добави Илиана Раева.