Forbes предложи класация на знаменитостите според броя на феновете, “лайкнали” профилите им в двете най-популярни мрежи.

На върха на Топ 10 е Риана, най-популярната звезда в нета – във виртуалното пространство тя редовно поства новини от подготовката на поредния си албум или каквото е решила да сподели от личния си живот. Момичето от Барбадос има 59.6 милиона почитатели във Facebook и 23.8 млн – в Twitter.

Второто място твърдо е за Лейди Гага, съответно с 53/28 млн. Освен богатия видеоматериал от новите си парчета и инфо за концерти, тя предлага на феновете си подробности от личния “звезден” дневен режим, критични бележки за спортни занимания, съгласия и несъгласия с актуални диети, пишат от kliuki.bg.

Трети в “мрежовия” рейтинг на Forbes е Еминем – 60.3/11.9 млн. Резултатът се коментира като впечатляващ, защото рапърът не е особено словоохотлив и пуска предимно рекламни заставки на марката си Shady Records.

По-нататък в милионния списък по реда на класирането са Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Шакира, Роналдо, Тейлър Суифт, рапърът Лил Уейн. “Шампионската” десятка завършва със Селена Гомес.