Антония Петрова отново използва своя блог, за да изрази възмущението си от манипулациите на жълтата преса и да демонстрира самочувствие към начина си на живот.

"Привлекателна оферта за повдигане на самочувствието, но само за неудачници. Всеки ден жълтите медии предлагат "ексклузивни" разкрития или обработени снимки, за да може някой да се радва, че живота на богатите и известните животът също не е толкова розов", започва своето откровение миската.

Антония си признава, че трябва да има жълта преса, защото я има и на Запад, но там тя е по-скоро коректив за поведение, докато у нас всичко е изкривено.

"В България жълтурковците лъжат нагло, измислят, съчиняват, манипулират и най-новото - обработват снимки. Те са готови на всичко, за да вдигнат тиража си, включително и на очевидна гавра с хората, потъпкване на човешкото достойнство и чест, което е престъпление по Наказателния кодекс", обяснява завършилата право Антония.

Петрова съветва вместо да се дават пари за жълти издания, да се дават за благотворителност. "Или просто купете нещо на детето си или на ваш близък човек"

"Ще трябва да ви разочаровам, защото от повечето от т.нар звезди, си живят добре и наистина са щастливи. Докато вие седите пред компютрите, в клюкарските сайтове и пишете тъпи коментари, героите от статиите, които четете не знаят, че съществувате и си живеят живота" обяснява Петрова, цитира blife.bg.

"Хей, хора, осъзнайте се, коментирайки и интересувайки се от чуждия живот, забравят да живеете своя. Отричането на действителността не променя действителността. Общо взето нещата изглеждат така - докато вие седите и им завиждате и злобеете за това, че са богати, красиви, известни, талантливи, те са такива, а животът си тече и всеки го живее така, както си е избрал. Въпрос на избор е дали ще си наблюдател или победител. Аз за себе си съм избрала".