Коя ще изиграе ролята на позастаряващата съблазнителка във филма по скандално еротичния роман "Петдесет нюанса сиво" - Ким Катрал, Анджелина Джоли или Деми Мур?

Романът, който за няколко месеца се превърна в бестселър и беше прочетен и коментиран позитивно от куп знаменитости, ще бъде филмиран от Universal Pictures и Focus Features. Продуцентите му са Майк де Лука и Дана Брунети, работили по "Социалната мрежа".

Кастингът за филма е една от най-горещите теми - спрягат се все известни имена, а изглежда и звездите имат мерак да участват в еротичната лента.

За ролята на Елена, която съблазнява младия Крисчън Грей и го въвежда в света на нетрадиционните форми на сексуални отношения, базирани на ролеви игри на господство и подчинение, се спрягат имената на Мур, Джоли и Катрал.

55-годишната актриса, изградила култовия образ на Саманта в "Сексът и градът", засега обаче отрича да са я търсили за ролята, посочва NME.com.

Пред в. "Sun" тя заяви: "Никой не ме е питал за това (дали да стана част от екипа на филма), но книгата определено ми хареса страшно много". След такова изказване, нищо чудно и да й се обадят, пишат от inews.bg.

Мъгла обвива все още и имената на актьорите, които ще влязат в двете основни роли – на студентката Анастейжа Стийл и младия бизнесмен Крисчън Грей, които се забъркват в страстна и дръзка афера.

Миналата седмица звездата от "Хари Потър" Ема Стоун отрече да чете сценария на филма. За ролята се спрягат още имената на тийн звездите Луси Хейл и Ашли Бенсън.

Ролята на Крисчън пък най-вероятно ще бъде поверена или на гаджето на Нина Добрев - Йън Сомърхолдър, или на звездата от поредицата "Истинска кръв" Александър Скарсгард.

Преди няколко дни Чанинг Тейтъм сам заяви, че би изиграл мъжката роля, но само ако в ролята на студентката влезе съпругата му Джена Дюан.

Откакто беше публикуван миналата година, "Петдесет нюанса сиво" стана известен по цял свят с наситеното си сексуално съдържание и противоречиво представяне на сексуални отношения, включващи съзнателното нарушаване на различни табута.

Трите романа на британската авторка Е. Л. Джеймс до момента са продадени в над 31 милиона копия по цял свят.