Американски блог за европейска поп музика не щади суперлативи по адрес на нашите музикални звезди. Според авторите отвъд Океана някои родни красавици са напълно готови за световната сцена, а тя пък щяла да ги приеме с разтворени обятия.

"Добро утро, Европа! Спа ли добре? Защото сън не лови лошите балкански момичета. Те са прекалено заети да прекарват нощите си в обиколки по партита и това е точно така, както би трябвали да бъде".

Така започва поредният материал в американския блог за музика http://europopped.com, в който авторите сипят добри думи по адрес на наши изпълнители.

Този път в полезрението на отвъдокеанските почитатели е очарователната Алекс Раева, която през последния телевизионен сезон доказа, че се справя с актьорската игра не по-лошо от колегите си професионалисти. Внимание е привлякло парчето й с DJ Дончо Hey Boy, което звучи свежо, модерно и определено не съвсем балканско.

Смесицата от райв, денс и поп, с леки препратки към Мадона, по-скоро във видеото, предизвикват интереса и започваме да се чудим защо парчето не попада по-често в плейлиста на родните дискотеки, пише blife.bg.

Щатският сайт също подчертава, че стилът на Алекс от последния й клип поразително напомня за британската поп "мълния", която продължава да скандализира света с грандиозните си и доста провокативни концерти - спектакли. Заслужава си да се види, защото това е бъдещето на българската хаус и поп музика, което изглежда все по-светло и по-светло, се коментира в сайта.

Само няколко дни по-рано родната певица, която освен като актриса, видяхме и като телевизионна водеща, отново прикова интереса от другата страна на Океана. Тогава всъщност европейска читателка на блога бе подсказала на неговите създатели за нашата талантлива изпълнителка и по-конкретно за друго нейно съвместно парче с DJ Дончо - I'll Be OK. Мелодията бе определена като изгаряща.

Предишният текст за някогашната вокалистка на Ку-ку бенд разказва подробности за клипа, сниман на гръцките острови Санторини, и за неговата поява в YouTube. Не са пропуснати и режисьорите Жоро Петков, Виктор Нинов и Николай Антонов, както й гримьорката Венцислава Койчева. Акцентът обаче е върху дългогодишното партньорство между Раева и Дончо.