Най-красивата българка за 2012-а - Габриела Василева, е в трескава подготовка за 62-ото издание на конкурса "Мис Свят 2012".

Нашенката в момента е в Китай, където е на постоянни репетиции за церемонията.

Особено интересна е роклята, с която тя ще дефилира на 18 август в Китай. За радост на ценителите на женската красота Габи ще заголи дълги бедра пред журито.

Цял месец е отнел на дизайнерката София Борисова да ушие за нашата претендентка тоалет, с който тя ще се представи в най-важната вечер от престижната надпревара.

"Повече от месец работих върху роклята на Габи. Първоначално исках да бъде червена, тъй като щеше да е по-фрапиращо. Но след това реших, че в момента модерният цвят е пудра и портокаловите нюанси. Искаше ми се да се получи артистична рокля", разкри за "Монитор" дизайнерката София Борисова.

"Исках да покажа хубавите дълги крака на нашата миска и едновременно с това визията й да е различна от другите претендентки. Идеята ми беше да направя нещо леко и ефирно, което да не седи кичозно. Заложих на корсет, изработен от фина дантела, защипана с кристали „Сваровски”. Долната част на роклята е направена от коприна с естествени пера и ръчно изработени рози", допълни София.

Габриела Василева, която в момента е в  Шанхай, постоянно споделя преживяванията си в социалната мрежа "Фейсбук".

Красавицата поства снимки от престоя си в Китай. Габи вече се е сприятелила с Мис Грузия и Мис Шри Ланка.