Мария Илиева е сред поп изпълнителите, които с времето винаги остават на гребена на вълната.

За нея музиката не е бягство, защото живее в мир със себе си.

"Вдъхновявам се както от реални случки и състояния, така и от свободните пориви на фантазията си. Любовта винаги е била основна движеща сила във всичко!", споделя поп дивата пред сп.Twelve Magazine.

Често я наричат певицата с "кадифен" глас, но това според нея не отговаря на характера й.

"Темпераментът ми не винаги кореспондира с асоциация за кадифе! Често съм черно-бяла, като истински Стрелец! Спонтанна, емоционална, нежна съм, но съм и властна…

Култивирайки тази емоционалност през музиката, съм щастлива, че предизвиквам различни представи за себе си.

В крайна сметка най-голямото предизвикателство в изкуството е да нарисуваш образ, който всеки разпознава по свой индивидуален начин"

Поп дивата споделя, че качествени музикални проекти винаги е имало, но усещането за застой идва от липсата на медийно внимание, пише  Blife.bg

"С малки изключения, българските медии ни заляха с безхаберието си към изкуството и културата в последните години и съм щастлива, че това започна да се променя", споделя тя.

От първата си песен до последната, Мария вижда само разлика в нюансите, но признава, че е пораснала и помъдряла. "Станах по-категорична и смела. Разбрах колко много още имам да уча и не спирам за миг. А вълнението винаги е там!"

Тя определя съвременната музика като динамична, дори агресивна. Изпълнителката си почивка с класическа музика и дори тишина. "Тогава ми идват интересни идеи – за живота и музиката"

За нея стремежът да бъдеш "най-добрия" е "самоцел и заблуда на егото".

"Когато си отдаден на мечтите и талантите си и не спираш да се трудиш, признанието неимоверно идва. Обичам да се състезавам със себе си"