Ето я най- сетне и въпросната причина, поради която родните ЦСКА и “Лудогорец” от интереса си и преговорите за привличане на вече страшно популярния футболист Валери Божинов.

Новите изисквания на Божинов от 1 млн. евро година заплата се оказаха непосилни за нашите клубове, това публикува “Уикенд”. Не е ясно обаче каква е причината, поради която желания Валери повиши драстично финансовите си изисквания. Скандалната сума бе разкрита от италианските медии, и то неслучайно. Местния футболен клуб “Катаня” проявявал вече голям интерес към българския футболист и искал да започне преговори с него, но…. Иначе в момента Валери Божинов е собственост на португалския футболен клуб “Спортинг”, припомнят от kliuki.bg.

Изненадващо обаче от Лисабон му дадоха сигвал и го опълномощиха да си търси вече някой друг футболен клуб. Явно Божинов не си дава все още сметка какво ще стане като си повеше толкова фрапиращо годишната цена. Високите му заплата и изисквания е почти сигурно, че ще станат огромна пречка за преминаването и трансфера му в  ”Катаня”.

Все пак италианския футболен клуб няма възможност и не може да си позволи да задоволи изключително високите финансови изисквания и претенции на Валери Божинов. Вероятно желаният мъжкар си вдигна и не само самочувствието.