Сериал, посветен на медиите, ще снимат продуцентът Найо Тицин и режисьорът Димитър Коцев-Шошо.

Поредицата получи финансиране от БНТ, като сценаристи са авторите на „Под прикритие” Ваня Николова и Йордан Банков.

Според журито на конкурса за нови сериали в Националната телевизия филмът „Четвърта власт” е обществен приоритет и има шанса да повтори продуцентския успех на „Под прикритие”.

БНТ ще снима и исторически сериал по разказите на Йордан Йовков.

Поредицата ще бъде режисирана от сина на Богдана Карадочева Лъчезар Аврамов, а сценарист е Димитър Стоянович.

Филмът се казва „На границата” и събра най-много точки в конкурса за сериал на историческа тематика. Специално за „Новинар” Димитър Стоянович разкри, че лентата ще има съвременна и историческа сюжетна линия, като част от действието ще се развива по време на Първата световна война на южната граница на България.

След успеха на тийнейджърския филм „Тилт” пък братя Чучкови са се заели с нов младежки проект. Той ще бъде в 12 серии и също получи субсидия от БНТ.

Филмът се казва ESC, като името идва от названието на клавиша Escape на клавиатурата. Продуцентът Борислав Чучков обясни, че филмът освен с тийнейджъри ще бъде свързан и с виртуалното пространство.

Все още обаче е рано да се говори за имена на актьори, обясни продуцентът. Магърдич Халваджиян също искаше да прави тийнейджърски филм по БНТ, но неговият проект „Заместникът” остана по-назад в класирането.