Актьорът Джереми Ренър, прочул се с участието си във филмите "Отмъстителите" и "Мисията невъзможна: Режим фантом", може да изиграе Джулиан Асандж в лента, посветена на сайта Уикилийкс.

Сценарият на филма, който е замислен от киностудията "Дриймуъркс", е по книгите "Зад кулисите на Уикилийкс: времето, което прекарах с Джулиан Асандж в най-опасния световен сайт" на един от участниците в проекта Даниел Домшейт-Берг и "WikiLeaks: Inside Julian Assange`s War on Secrecy" на журналистите Дейвид Лий и Люк Хардинг.

"Дриймуъркс" купи правата за екранизирането на тези произведения през 2011. За режисьор се спряга името на Бил Кондън, който е участвал в заснемането на един от епизодите на вампирската сага "Здрач".

Шумният скандал около портала Уикилийкс се разрази, след като той започна да публикува американски дипломатически документи. Създателят му Джулиан Асандж е заподозрян в изнасилването на две шведки. Той беше задържан в Лондон през декември 2010 и в момента се очаква неговото екстрадиране в скандинавската държава, пише БГНЕС.