Един от най-коментираните футболисти у нас Валери Божинов говори откровено за нещата в кариерата и личния си живот.

Той сподели пред Росен Петров в предаването „Нека говорят…“ по bTV, че това положение, в което се намира, го потиска и най-много иска да играе.

„Спортинг“ не ми е определил никаква цена. Ако им звънна и кажа, че съм си намерил отбор, ще ме пуснат без никаква трансферна сума. Единствено трябва новият ми тим да ми плаща половината заплата. Аз в момента съм финансово обезпечен, плащат ми заплата, но това положение не ми харесва. Не съм щастлив! Искам да играя“, ожали се Валери, пише kliuki.bg.

„Положението, в което съм в момента е ужасно. Все едно аз имам пистолет до главата… или нож. Ако малко мръдна и ще стане много лошо. Искам да направя всичко възможно, за да се измъкна от дъното. Дузпата, която изпуснах в „Спортинг“ си беше изцяло моя вина – не се подчиних на треньора си, блъснах съотборник, аз определих правилата, а не трябваше. Извиних се абсолютно на всички, но това не помогна, не стигат извиненията. Не знам какъв ми беше мотивът тогава, нямах мотив. Постъпката ми не е на човек, който уважава себе си, съотборниците си, феновете, собствениците или треньора. Лошо е, извиних се, но това е“, коментира Божинов една от ситуациите, които сложиха най-лош отпечатък върху името му (вижте видео по-долу).

Макар да е футболист без отбор, ритнитопковецът поне е щастлив вкъщи. Той опроверга всички слухове, които повече от седмица го разделят и събират с жена му – плеймейтката Николета Лозанова.

„Семейният ми живот върви много добре. Пишат, че с Николета сме се разделили, ама аз се прибирам вкъщи и тя си е там. Много сме щастливи и заради детето“, разкри Божинов, като не отрече, че от време на време му се налага да сменя памперси.