Никога няма да видите Виктория Терзийска, вокалистката на "Мастило", с дълга рокля до земята.

Въпреки че според нейната майка много отива.

Певицата обаче не приема това и прави точно обратното - обичайно се облича в къси поли и панталонки.

"Всеки познава най-добре тялото си и затова избирам минидължините за ужас на майка ми."

Впрочем късите панталони са като запазена марка на Виктория. И във всекидневието, и на сцената, пише в. "24 часа".

Преди няколко години тя дори реже крачолите на любимите си дънки заради видеото към "В ръцете ти е най-добре". Тогава снима клипа в студио "Орфей" в София. Сред сценичните дрехи взема и любимия чифт джинси. Решена е, като се появи стилистът Жоро Петков, който й помага в избора на тоалети, да го помоли да включат и дънките.

Да, обаче те са толкова изпокъсани по крачолите, че двамата решават да ги превърнат в къси панталони. "Срязахме ги на място и изглеждаха много ефектно. Още ги нося и обирам овациите с тях", разказва Терзийска. Подобни слага и на наградите на БГ радио преди 2 години. Този път сама избира стайлинга си. Съчетава ги с вталено и много екстравагантно черно сако, което шият специално за нея. Пред камерите май по-често е с подобни минидрехи. Във всекидневието е с тесен клин, отгоре тишърт и ако е хладно - сако.

Когато отива да спортува, Виктория събира погледите на всички в квартала. Тя излиза от вкъщи с много късо горнище с презрамки, което стига малко под бюста.

И така върви до Националния стадион "Васил Левски", където тренира усилено зумба и пилатес по 3-4 пъти в седмицата.

"Отнема ми време, докато стигна до стадиона, след това душ, сушене на коса. И, общо взето, от тренировка, която е около час, аз губя 3." Затова ако програмата й е по-натоварена, тя си навива будилника много рано, за да не пропуска тренировката си. По принцип не обича фитнеса. Затова пуска любимото си дивиди с упражнения. Дискът е подарък от американското списание Women's health (от английски език - здравето на жената - б. а.), за което е абонирана. Ако Вики се захване да изпълни стриктно всички задачи от дивидито, това й отнема поне 2 часа. Но обикновено прави само кардио, ефективният начин за стопяване на излишните мазнини, и игра с гирички. Никога не пропуска и разтягането.

"На всеки ги препоръчвам. Тренировките много ме тонизират. Дори и хормоните не ти влияят, нито ако любимият ти се начумери", обяснява певицата.

Дълго време Терзийска е блондинка. Преди няколко месеца обаче сменя цвета на косата си на кестеняв, и то не по нейно желание. А заради работата. Канят я за лице на хранителни добавки за коса. Екипът, който работи по рекламната кампания, решава, че по-тъмните тонове стоят по-естествено. Затова я преобразяват. След снимките певицата решава да запази новия нюанс. И така пак я разпознават по улиците.

Обикновено тя не сваля и слънчевите очила по лекарска препоръка. Миналата година се подложила на операция на очите, за да премахне големия диоптър - 10. Още като дете Виктория изпитвала затруднения в игрите, по-късно в университета. На сцена никога не се е появявала с очила, въпреки че много й отиват. Често се шегува, че очилата й много приличали на дъното на трилитров буркан заради 10-те диоптъра. Сега ретината на очите й е изтъняла и лекарите забраняват да излиза на пряка слънчева светлина.

Затова не се разделя с големите си слънчеви очила. Има много модели и непрекъснато ги сменя, защото все ги губи.

Шапки също носи често. "Признавам си, че понякога го правя, защото нямам време за прически."

На сцената винаги е с токчета с изключение на инцидента от 2006 година. Тя се явява на полуфинала на конкурса Евровизия с групата си. Облича много тясна и къса червена рокля на Жана Жекова. Само няколко минути преди да излезе на сцената, тоалетът се къса по страничния шеф. Не намират същия конец, но успяват да зашият роклята. Тогава певицата решава, че не й е удобно да обуе предвидените високи обувки, и затова взема червените кецове на китариста, които били 40-и размер. Сега този вид обувки са й любими. Има много чифтове, дори и такива с токчета.

Дори и да не ги обуе, има едно нещо, без което не излиза от вкъщи. И това е парфюмът. Ароматите са нейната най-голяма страст. Сама ги избира и си ги купува. Тези, които не се продават в България, ги търси в чужбина или по летищата.