Макар често да забъркват името й в скандали, е категорична, че не е скандална личност и обратно на твърденията днес се радва на позитивно отношение от хората.

„Срещам много позитивно отношение, особено от хората, които ме познават и ме виждат на живо. Все повече от хората, с които общувам или които срещам, си променят първоначалното впечатление за мен,което са си изградили в следствие на всичко, което се изписа и каза по мой адрес. Смея да твърдя, че срещу мен имаше организирана анти кампания“, категорична бе Петрова.

Пред bliasak.bg тя сподели, че макар в началото да е обмисляла да отмъсти на хората, които се опитаха да настроят страната срещу нея, в последствие се е отказала, тъй като е преценила, че лош PR няма.

Днес Мис България 2009 казва за себе си, че е над злобата и лицемерието и се радва единствено на любовта и отношението на хората, които обича и на които държи.

„Понякога толкова се изнервям на някакви пълни абсурди, които се пишат за мен, че тръгвам да обяснявам, след което си казвам: „добре, защо се обяснявам?“, допълни Антония Петрова пред bliasak.bg.