Четиринадесет души са били убити по време на премиерата на най-новия филм за Батман "Черният рицар: Възраждане" (The Dark Knight Rises), съобщава Асошиейтед прес.

Стрелбата започнала по време на прожекцията в предградие на Денвър. Според информацията на местно радио, загиналите са 14, а броят на ранените надхвърля 50, пише 24chasa.bg.

Телевизия "Фокс Нюз" и АФП съобщават за двама нападатели, които са били маскирани с противогази и са носели бронежилетки.

Маскираните открили огън по посетителите в киното, след което хвърлили и газова бомба. Местен репортер разказа шокиран, как нападателят е застрелял бебе от упор.

Очевидци разказват пред „Скай Нюз", че хората на мястото на инцидента първо си помислили, че става въпрос за режисирано събитие - част от представянето на филма. Едва после осъзнали, че това е реалност и изпаднали в паника.

”Неочаквано обаче се чуха изстрели, после усетихме мирис на газ – разбрахме, че се случва нещо ужасно, няколко минути по-късно ние побягнахме”, разказват преживелите ужаса, пише blitz.bg.

Пострадалите са откарани в местни болници. Сред ранените има и много деца.

От полицията заявиха пред медиите, че в редица болници в града е получен сигнал за „много голям инцидент", който ще се случи тази нощ.

Полицейски източници са потвърдили пред АФП, че има заподозрян в ареста, но продължават да издирват втори предполагаем извършител.

Не са ясни причините за трагичния инцидент.

Видео: