"Дисни" връща Питър Пан на големия екран с игрална екранизация на книгата Peter and The Starcatchers (2004), чиято театрална адаптация е също така хит на "Бродуей", съобщи сайтът The Film Stage.

Тя е наградена с пет награди "Тони", а филмовата продукция ще бъде поверена на Гари Рос, екранизирал бестселъра "Игрите на глада", пише dnevnik.bg.

Романът Peter and The Starcatchers на Ридли Пиърсън, иначе автор на криминални и трилър творби, е всъщност вдъхновен от неговата дъщеря.

Той решава да напише какво се е случило с Питър Пан преди позната история, когато тя го е попитала кога героят и капитан Кук за пръв път са се срещнали.

Впоследствие книгата е издадена от "Дисни", а заедно с хумориста и колумнист Дейв Бари той пише още четири издания, в които се разказва за събития, предшестващи пиесите и романите на оригиналния създател на момчето, което никога не пораства – шотландският писател Джеймс Матю Бари.

Ридли Пиърсън и Дейв Бари работят по още един проект заедно, но той не е литературен. Двамата са членове на The Rock Bottom Remainders, рок групата на Стивън Кинг.

Първият филм за Питър Пан е ням и датира от 1924 г., а близо 20 години по-късно "Дисни" създават известния анимационен вариант на историята, както и негово продължение през 2002 г. . Стивън Спилбърг екранизира романа през 1991 г. с игралния "Хук" с участието на Робин Уилямс, Дъстин Хофман и Джулия Робъртс.