Самоопределилият се за Човека Глас - Краси Аврамов разказва за опитите, които учителката му правила, за да го спре да пее.

Краси Аврамов сам споделя с възмущение как докато бил ученик учителката му по пеене постоянно го карала да спре да пее, защото не харесвала това, което той демонстрира.

Следователно, още учителката му по пеене, преди толкова много хора след нея, е направила първи опит да го спре да пее, за нещастие или за щастие - безуспешно.

Учителката му често го гонела от час и викала родителите му, за да го принудят да спре да импровизира пронизително и да спре да упражнява фалцета си в час и пред всички.

Човека глас разбивал работата на учебните занятия, като извисявал глас и пеел така, че всички да го разберат. Всъщност учителката му по пеене искала той да спре да пее, главно защото такова пеене било опасно за гласа му и то във времето на момчешкото съзряване, пише kluki.info

Разбра се, точно когато този натиск в училище за малко щял да откаже Краси Аврамов от любимото му пеене, друг го върнал на пътя на музиката.

По думите на Човека глас тук се намесил баща му, който го насърчил и го карал насила да пее, с което и ни предостави удоволствието един ден да се радваме на пеенето на сина му.

Самият Краси Аврамов разказва, че не е държал толкова на пеенето и е искал повече да бъде комедиант, но баща му се наложил и станал певец, въпреки че сега не съжалявал, защото станал Човека Глас.