След Явор Бахаров друга звезда от „Стъклен дом” е на път да се влее в трупата на театър „Българска армия”.

Познатата ни като Сиана Радина Кърджилова е разпределена във второ заглавие - „Декамерон” по Джовани Бокачо, което ще влезе в афиша на театъра през ноември.

Режисьорката Диана Добрева започна репетициите по скандалните новели на флорентинския писател на 5 юли, но същинската работа ще започне от 1 септември, съобщиха от театъра за "Монитор".

Това е вторият спектакъл на Армията, в който Радина е поканена да играе. Първият е „Кой се страхува от Вирджиния Улф” от Едуард Олби, чиито репетиции в основни линии вече приключиха.

Радина играе Хъни в постановката на режисьора Красимир Спасов, в останалите роли ще видим Иван Радоев (Джордж), Стефка Янорова (Марта) и Веселин Анчев (Ник). С нея армейците ще открият новия сезон през есента.

Фактът, че Кърджилова е разпределена във второ, при това толкова сериозно заглавие означава, че от трупата са доволни от нея и за в бъдеще ще разчитат на нея.

„Готови сме да поканим Кърджилова на щат в Армията. Ще го обсъдим с нея през есента”, потвърди предположенията директорът на трупата Мирослав Пашов.