Българския глас в космоса Валя Балканска стана телевизионна звезда. Народната певица взе участие в националния видео каталог на Травъл ТВ „Това е България“.

Валя Балканска стана звезда във филмовата поредица “Това е България”

Снимките по проекта продължиха близо две години. А финалните сцени бяха заснети на брега край язовир Копринка, пишат от blife.bg.

Проектът представлява поредица от 12 късометражни филма, които да разкажат за историята, бита и културата на страната ни. Специално участие в лентата взе и легендарната родопска изпълнителка Валя Балканска.

Певицата бе и сред гостите, които бяха поканени да присъстват на предпремиерата на първия филм от колекцията „Античността по българските земи“.

Специално за събитието, организаторите помолиха всички участници в проекта да се присъединят облечени с български костюми от всички времена.

Така наред с пъстрите родопски носии, в Долината на тракийските царе, на едно място се събраха тракийски и прабългарски войни, горски самодиви, нестинари, българи в народни носии и съвременници.

От Травъл тв съобщиха, че официалната премиера на поредицата ще бъде на 22 септември. 12-те филма ще се предлагат и на пазара, обединени в комплект по 3, заедно с книга.

Поредицата вече е преведена на 9 езика и се очаква засилен интерес към проекта и от чужбина. „Това е България“ със сигурност ще излезе както на българския, така и на външния пазар“, споделя с гордост собственичката на телевизията Албена Попова.