Галя Щърбева е намерила идеалното решение за това, как хем да поддържа перфектна форма за пред камера, хем да не се отказва от кулинарни изкушения.

Красивото лице на новините по Нова тв не спазва изтощаващи диети, а се храни спрямо кръвната си група. Тази теория набира все повече последователи.

Изпитано е, че човек наистина се чувства по-леко, ако не прекалява, разбира се.

Като представител на кръвна група А Щърбева упорито избягва месото.

Залага предимно на морски деликатеси от всякакъв вид. Като разумен човек рядко посяга към миди в София, обикновено гледа да е по крайбрежието, когато ги поръчва.

Иначе импровизира с различни риби, но ако може, да са приготвени хрупкащи, а не варени или в тесто. През лятото в кухнята на Галя се въртят само салати и супи. Зеленчуковите отвари са й любими.

Сред солидния й запас от рецепти е много бърза и вкусна супа от праз и сирене, която става готова само за половин час.

Три супени лъжици брашно се запържват до златисто в една трета от малко пакетче масло. След това се прибавя вода, може и някакъв бульон.

Количеството е според желанието за гъстота на супата. Празът е около 3 стръка или една връзка и е нарязан на едро. Пържи се до омекване.

След това се слагат подправките, в които няма нищо особено - само сол и черен пипер. Застройва се с яйце или две и кисело мляко, а на финала се слагат кубченцата сирене и пресен магданоз.

Щърбева не си пада много по сладките неща. Но пък обича да похапва маскарпоне с плодове и най-вече ягоди. Уникалното крема сирене става и в комбинация с шоколад.

Щърбева, която често се задържа в кухнята, се изкушава да си го приготви и сама, но работата се простира за около 24 часа (рецепта за домашното маскарпоне в карето).

Последното предизвикателство за уменията на Галя са тиквички, пълни с кус-кус и запечени с кашкавал. Плънката се приготвя много лесно.

Кус-кусът се сварява, ако се използва обикновен български. За по-търсещите небца може да се опита и с марокански, който е много по-ситен и само се накисва в гореща вода.

Запържват се зеленчуци по избор, например моркови и лук. Съставките се смесват и с тях се пълнят тиквичките, които вече предварително са печени около 20 минути. Запича се още малко, а кашкавалът се наръсва малко преди да се извадят от фурната.