Иван Христов плаща издръжка по 1000 лева на месец за дъщеря си Ава, която остана при майка си след развода му с Вихра, макар че съдът присъдил сумата да е 270 лв.

Иван оставил бившата си жена да живее с детето в апартамент, който той е купил преди брака им и продължава да го изплаща, като всеки месец внася по 3500 лв. Той обжалва режима на свиждане, защото Вихра не му дава да вижда редовно детето, дори не разрешава да й се обажда по телефона. Иван е оставил и друг апартамент, който Вихра е дала под наем и получава всеки месец по 200 евро.

Христов обвини Вихра, че го кара да общуват чрез медиите, "сякаш сме принц и принцеса", каза той при гостуването си Гала в "На кафе" по Нова тв, цитира lifestyle.bg.

От два месеца насам обаче водещата на "Споделено с..." умишлено не продумва и дума никъде по адрес на бившата си половинка. Заради преследваната цел - да не загуби битката в съда.

Ситуацията при Иван и Вихра обаче, прилича повече на затишие пред буря, отколкото на примирие и взаимен компромис. За разлика от Вихра, която дори не иска да споменава нито името на бившия си, нито това на настоящата му половинка Ирина Сарачинова, Иван като че ли чака всеки удобен момент, за да оплюе майката на детето си.