Мадона е фен на дребните кучета и на по-едрите породи коне.

54-годишното лошо момиче продължава да защитава ексцентричния си имидж: постоянни любовни увлечения, безброй поклонници, проекти, снимки и благотворителни мероприятия.

Както е добре известно, Луиза Вероника Чиконе много обича децата и като всяка, уважаваща себе си звезда на Холивуд, е особено привързана към животните. Тя е осигурила разкошен живот за три кучета: прочутото чихуахуа Чикита, йоркширския териер Роко и немската овчарка Ричи, пише в. "Монитор".

Папараци твърдят, че тя има още домашни любимци, които старателно крие от чуждите погледи. Безспорната й любимка обаче е Чикита. Мини-атюрното кученце единствено успява да изтърпи капризите и сложния характер на поп дивата, който постоянно работи, а в минутите на покой е измъчвана от безсъние.

Това е и причината в дома й да се появи забавната малка Чикита. Тя се прочула в цял свят, след като взема участие в един от клиповете на своята стопанка и спечелва нейното доверие със старание, талант и трудолюбие на сцената.

Когато Мадона се посветила изцяло на децата си, Чикита започнала много да тъгува, лишена от вниманието на своята звездна стопанка.

Тогава тя дълго се колебае какво да предприеме и дали да не вземе още едно кученце от същата порода, за да си правят компания. Вместо това обаче наема психиатър за своята Чикита. Когато пък са на път, води със себе си личния ветеринар на кучето. Така животното винаги разполага с необходимата медицинска помощ навсякъде по света.

За капризния вкус на четириногата примадона се грижи майстор-готвач, който всеки ден й предлага различно меню. А за да не изпада в нервни кризи и винаги да бъде в активна форма, козината й се масажира със скъпи ароматични масла, специално предназначени за животни.

Чикита не е лишена от нищо. А често получава и щедри подаръци като например обшит със скъпоценни камъни нашийник за 5000 евро.

Косматата четирикрака компания на Мадона е особено пъстра. Звездата предпочита да приема слънчеви бани на Лазурния бряг в компанията на йоркширския териер

Роко, който е любимец на повечето й приятели.

По време на светски събития той винаги е в центъра на вниманието. Сутрин пък по време на традиционния джогинг компания й прави немската овчарка Ричи.

Не само песовете се мотаят в краката на поп дивата. Известен факт е, че тя обожава коне.

За един рожден ден тя получава от бившия си мъж Гай Ричи скъп подарък – разкошен жребец. По време на празника Мадона, след като си пийнала активно за свое здраве, решила да демонстрира пред гостите постиженията си в ездата. Независимо от предупрежденията тя все пак яхнала коня.

По-късно журналистите коментират по този повод, че дори и най-послушният и търпелив кон не би се подчинил на не много уверен, непознат, пък и подпийнал ездач. В резултат Мадона се задържала на седлото не повече от пет минути.

Резултатът - счупване на ключица, ръка, три пукнати ребра.    Певицата остава в болницата в град Солсбъри по-малко от денонощие, след което още месец е на легло - бездействие, постоянно наблюдение от лекари и много ограничена подвижност. Факт, който оставя следи, и до днес й напомня неприятната случка.

Що се отнася за съдбата на коня, поп звездата предпочита да не си спомня. Предполага се, че буйното животно е било препродадено на по-опитен ездач.

Мадона обаче не се отказва от страстта си. Наскоро тя се сдобива с два уравновесени и спокойни коня.

Този път те вървят в комплект с треньор -  олимпийския състезател по езда Уилям Фокс-Пит.  По няколко пъти в седмицата Уилям обучава децата на Мадона.

Така поп дивата се опитва да предаде любовта си към конете на своите деца, без риск да повторят нейния злополучен опит в ездата.