Два 55-тонови крана ще бъдат използвани за построяването на огромната сцена за концерта на поп звездата Лейди Гага в София на 14 август на стадион "Васил Левски".

Освен това певицата ще смени 20 тоалета, които по думите на организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" (SME), ще надминат очакванията и на най-дръзките модни ценители.Шоуто ще е изпълнено с множество пироефекти, допълват още SME, които очакват певицата да пристигне у нас след серия от концерти на няколко континента това лято.

Азиатската част от турнето й предизвика множество смесени реакции както от страна на мюсюлмани, така и на християнски групи, които протестирахасрещу изявите й в Сеул, Манила и Джакарта. В България Знеполският епископ Йоан също заяви, че църквата не одобрява концерта на звездата.

През изминалата седмица певицата направи три изцяло разпродадени концерта и в Бризбейн, като й предстоят още четири в Сидни, а след това до 8 юли ще направи още седем в Австралия. След това Гага ще има почивка от близо месец преди да пристигне в София за началото на европейското й турне, представящо албума Born This Way. 

Феновете на певицата могат да се надяват на кратка среща с нея. На няколко места от турнето си тя вече отдели по няколко минути на почитателите си, за да се снима с тях и да раздава автографи, което е възможно да се случи и в България, но дали това ще стане, ще бъде ясно през август. Билетите за концерта вече са в продажба.