Илиана Раева направи спортен разбор на българските футболисти.

Златното момиче на България счита, че повечето млади футболисти са страхотни момчета, но трагедията е в това, че се увличат повече от фотосесии, снимки и позиране, а не от тренировки, пише 24chasa.bg.

Илиана нито за миг не спести критиките си и към любимците на водещия Карбовски. Tя нарече в прав текст Валери Божинов футболист от ниска класа.

Според нея съпругата му Николета се грижела за страхотния му ПР, но той не постигнал нищо в големия спорт.

Спортистите от поколението на мъжа й били съсредоточени в работата си. Тя като футболна съпруга правела всичко възможно да бъде опора, за да може Наско да върви към върха.

Съвременните момчета имитирали Бекъм, но той бил име и след това икона. Роналдо също бил медийна звезда, но постигнал много в спорта преди това.

Ще останат ли в историята футболистите ни?

Футболната съпруга посочи като пример за подражание Димитър Бербатов:

"Митко се реализирал в спорта. След това последвали медийните изяви и страничната дейност."

Въпреки това не обвинявала младите футболисти. Времената били такива. Всеки целял реклама и пари. Истината била обаче в работата, в упоритите тренировки.  Това е рецептата да станеш футболна звезда.

Едва когато футболистите докажели на феновете си качеството си като професионалисти, тогава било редно да занимават обществеността със себе си.

Съветът на Илиана към футболните съпруги е, не да демонстрират по вестниците и списанията възможностите си, а да подкрепят мъжете си при това с класа.